kunstadvies

Ruim 25 jaar adviseer ik bedrijven en particulieren bij de aankoop van kunstwerken, het inrichten van kantoren en neem liefhebbers mee op pad in de wondere wereld van de hedendaagse kunst.

“Deskundig en goed inhoudelijk advies over hedendaagse kunst.” (Pieter Paul Verheggen, algemeen directeur Motivaction).

Matea Bakula in centrale hal van KPMG hoofdkantoor in Amstelveen.

Als kunstadviseur denk ik met je mee, doe voorstellen, maak plannen, maak planning, laat alternatieven zien, regel alles waar jij niet aan toekomt of geen zin in hebt. Wat ik niet doe? Als kunstadviseur zeg ik niet wat je mooi of lelijk moet vinden, dat bepaal jezelf.

Ab van Hanegem bij Alvarez & Marsal.

Kunstadvies varieert van zoeken naar iets moois voor boven de bank tot het opbouwen van een collectie. Er zijn allerlei factoren waarop je een keuze voor een kunstwerk kunt baseren. Jij bepaalt de subjectieve criteria, ik kan je helpen bij objectieve criteria zoals – is de prijs goed? – hoe ziet het oeuvre van de kunstenaar eruit? – welke galerie representeert het werk? – hoe verhoudt de kunstenaar zich tot de markt? – is het technisch goed verzorgd?

KPMG Kunstcollectie koopt werk van Quentley Barbara bij RonMandos Gallery.

Wil je weten wat ik voor je kan betekenen? Mail me voor meer info en lees hier de komende tijd verder over mijn activiteiten als kunstadviseur.

Wat doet een kunstadviseur eigenlijk? Wat mag je van ‘m verwachten? Wat heb je er eigenlijk aan? Je bepaalt toch zelf wat je mooi vindt? En je kent je eigen portemonnee.

De komende tijd post ik hier zaken die je van mij als kunstadviseur mag verwachten. Ik geef je tips voordat je een kunstwerk gaat kopen. Want bedenk wel; een kunstwerk koop je vaak voor de rest van je leven.

Kunst Kopen Tip #1: : kijken, veel kijken

Voordat je gaat Kunst Kopen is het belangrijk dat je de wonderlijke kunstmarkt met al haar verborgen regels, gebruiken en afspraken een beetje weet te doorgronden. Dan voel je je zekerder van je zaak. Dan vind je het niet alleen mooi maar weet je ook dat het een verstandige koop is geweest. Dus eerst kijken, veel kijken. Lees HIER verder.

Kunst Kopen Tip #2: koop kunst voor het emotionele rendement, niet voor het financiële.

Al een tijdje gaat Pieter Paul, directeur van onderzoeksbureau Motivaction, met mij mee op pad in de wonderlijke kunstwereld. Onlangs kocht hij een groot schilderij van Janine van Oene. Ik adviseerde hem daarbij. Het argument om deze investering te doen vanuit financieel rendement speelde niet mee. HIER lees verder waarom niet.

Tentoonstelling Janine van Oene bij Gerhard Hofland Gallery in december 2019.

TIP #3: weet wat je koopt voor welk bedrag.

TIP #4: eis volledige transparantie van de galeriehouder maar ook van je adviseur.

TIP #5: beslis waar je kunstadviseur zich op focust.

TIP #6: laat weten wat je verwacht van je kunstadviseur.

Lichtbakken van Alexander van Bakel in Studio Bote.