Toon Teeken, “De Boeketreeks”

Toon Teeken, “De Boeketreeks”,70 werken op papier

22 – 27 januari 2019, Kinkerstraat 12, Amsterdam

Met trots presenteren Frits Bergsma en Jacko Brinkman nieuw werk van Toon Teeken. In de mooie intieme galerie ruimte aan de Kinkerstraat 12AH in Amsterdam worden vanaf 22 januari maar liefst 70 gloednieuwe bloemstillevens van Teeken getoond. Van dinsdag 22 januari tot en met zondag 27 januari is de tentoonstelling “De Boeketreeks” te zien van 12 tot 19 uur en op afspraak. 

Op donderdag 24 januari is er van 17 tot 21 uur een feestelijke meet and greet met Toon Teeken. 

Toon Teeken (1944) studeerde in 1971 af aan de Jan van Eyck Academie. Zijn werk is in verschillende musea en galeries getoond zoals Stedelijk Museum Schiedam, Museum Het Valkhof in Nijmegen, Bonnefantenmuseum in Maastricht, bij Galerie Frank Schlag in Essen, Duitsland en bij Galerie Nouvelles Images in Den Haag.

Zo stil zijn zeventig bloemboeketten niet als het woord bloemstilleven suggereert. Ze maken lawaai, porren het gemoed. Zeventig boeketten van één boeket, zeventig variaties op één thema, concertante muziek als een verward bijna onverstaanbaar gesprek dat niet stilvalt.

Vraag voor beschikbaarheid van het werk van Toon Teeken de PDF aan, klik HIER.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *